Gott nytt år


"Han är fånig tycker jag"

Jag är lika spänd som er för vad som händer 2010. Vet inte ens vad som händer på nyårsafton...
Jag bad om tecken, sedan blundar jag för dom. Vad krävs?
Träffade en familj igår som verkade väldigt trevlig. Som det ser ut nu så ska jag ta hand om deras ett-åriga dotter tills hon får dagisplats. När jag skulle gå därifrån så hittade jag en klänning som var fin men för stor. Köpte den ändå och ska försöka sy in den ikväll. När jag skulle till tunnelbanan tar någon tag i min arm på gatan.
Det var en kille jag känner sen en tid tillbaka, vad är oddsen att just vi skulle stöta på varandra bland alla dessa människor just den tiden, den dagen.

Har en gång lovat mig själv att aldrig hamna i samma sits på jag en gång varit i. Jag har ett val nu, att gå innan jag blir för involverad. Sedan har vi nyår.. Det har alltid varit något jag firat med dom jag tycker om, inte ens det tecknet vill jag lyssna på.

Just nu längtar jag mig tillbaka till Hellströmkonserten på grönan i höstas. Hade precis kommit till sthlm och allt var frid och fröjd när man inte har något liv i staden man hamnat i, men ändå hade en tid utstakad.
Saknar mina underbara vänner!

Kär-lek

När man äter sig så mätt så man nästan inte kan andas, när det finns de som ligger hungriga någonstans - då skäms jag. Nästa gång jag ser en som tigger pengar ska jag köpa personen någon mat. Har allt för många gånger gjort "misstaget" att ge pengar som någon minut senare har visat sig gått till cigaretter eller alkohol.

Jag skulle precis plocka ur diskstället och effektiv som jag vill vara tog jag många saker samtidigt, råkade dock få in ett skärblad i tummen.. Nu ska jag inte överdriva, än så länge gör det inte ont. Tänkte väl mest få fram att man inte alltid behöver jäkta. Är det julledigt så är det.

Sen har vi kärlek åter igen. Förut gillade jag att jaga, i dag kan jag inte förstå varför. Är man intresserad av någon vill man ju kunna få den personen så att man kan lära känna den och se om det är något att hänga i julgranen eller om man ska gå vidare och inte slösa tid. Får jag ingen respons så tröttnar jag direkt numera. Skönt att människor kan ändras, eller hur!

Galen fisk

I går åt vi oförskämt gott långt in på kvällen och öppnade sedan julklappar efter 20. Senaste nånsin.
Fick superfina paket och vill tacka för alla godjulönskningar jag fick på telefonen under dagen! Fick en hemstickad tröja också, stolt jag blir M!
Mama skulle på julottan och skulle smyga upp för att inte väcka oss andra. Klarade sig och skulle precis släcka lampan i hallen då fisken (Big mouth Billy Bass) som dom satte upp på väggen igår, var insatt på någon form av rörelsedetektor, för den började sjunga och dansa högt som tusan. Alla vaknade. Utom jag.

Jag vaknade efter 10 och smög upp, älskar när det är mörkt och tyst och jag kan sitta och äta frukost länge och bara vara. Har dessutom en väldigt bra bok just nu. Är det inte häftigt hur man kan leva sig in i en annan värld.

Temperaturen har gått från -30 till -8, så nu kan man andas ute.

God Jul!


Vi blev välkomnade med en massa mat, såg tvmys, klädde granen och har lagt alla klappar under granen. Imorgon väntar stor julfrukost och sedan umgås umgås umgås och paketöppning för dom som varit snälla.

journey and illness

Igår kom huvudvärken tillbaka, kände mig svimfärdig och matt. Vaknade med samma huvudvärk som tryckte på så jag ville kräkas. I dag ska vi åka 55 mil, får se hur det går. Det står påsar med julklappar här men jag har fortfarande inte fått in att julafton är i morgon. Jag skulle åkt upp tidigare känner jag.

Vi går inte ihop.

Svårt att andas idag, näsan är igentäppt och hostan trycker på. Måste dock köpa sista julklapparna. Har inte förstått att det faktiskt är julafton om 2 dagar. Helst skulle jag bara fira julen hemma, mysa tillsammans i några dagar sen dra till värmen över nyår.

Jag och kylan går inte riktigt ihop, vi bråkar ofta, jag klär på mig massor, kylan låter mig ändå frysa. Jag sköter mig, kylan slår mig ändå i ansiktet och på händerna varje gång jag måste ta av mig vanten för att göra något. Kylan brukar även ibland bita mig. Oj, blev jag för personlig nu?

Berätta för mig när mitt hjärta stannat - du är den enda som vet.

Jag har precis haft ett samtal som både tynger mig men gör andningen lite lättare. Ibland är det skönt att lätta hjärtat även om jag hatar att såra.


Berns julshow och tidig julklapp

I går var det Oh no its christmas på Berns, det var mysig stämning och riktigt kul! Timo, Fibes och fibes, Hirasawa m.fl. Vi hade de bästa platserna för vi satt ned och såg allt. Riktigt bra musik och vackert ljusarbete.

I väntan på artisterna..

Pablo ringde precis "-Jag sitter med din julklapp nu, vi öppnar!"
Jag fick en supervarm mössa av honom, en sådan som jag brukar låna av honom, hur bra som helst nu när jag ska hem till Norr.

Han fick ett njutningspaket av mig med bok, godis och cider.

Åker kanske till Ösund ikväll.. i taxi från Uppsala..

5 dgr kvar...

Snön öser ned, jag ska egentligen träffa en kompis från Östersund idag. Måste lämna tillbaka böcker på biblioteket också, sista dagen om jag åker hem imorgon..

Halsen gör ont och huvudet dunkar. Vill inte vara sjuk.

So tell me when you hear my heart stop
You're the only one that knows
Tell me when you hear my silence
There's a possibility I wouldn't know
So tell me when my sigh is over
You're the reason why I'm closed
Tell me when you hear me falling
There's a possibility it wouldn't show

Denna låt ger mig rysningar. Den är äkta kärlek och den talar till mig.


Spännande som jag anat

Som jag förutspådde blev det en spännande dag. Vaknade av att det bankade och ringde på panikartat på dörren. Sprang upp i mitt nattlinne och öppnar dörren...
Det ser ut som rök
Det lät som jag kom till ett vattenfall. Det strömmade vatten från ventilationen och hade börjat rinna in under dörrspringan. Någon timme efteråt ringde en förskola och ville att jag skulle komma på intervju. Åkte dit och blev intervjuad av tre personer. Det kändes bra men det var (tyvärr) otroligt många som sökt. Åkte tillbaka, gick till min praktikplats där jag fick kramar, choklad och bilder på dom alla, supersöta.
Tårtan...

Åkte sedan till teater, den var rolig och sedan var vi hungriga som tusan och jag blev bjuden på en massa libanesiskt, roligt att testa ngt nytt! Såg rolig film. Grattis J till din befordran! Tack för kvällen!!  Åkte sedan och träffade Pablo. Vi bytte julklappar. Han ville öppna sin genast men vi har sagt att sista advent kan vi iaf vänta till.
Varmt och skönt i bilen

Otrogen

Nu bubblar julkänlor inom mig. Det lackas nämligen här. Doften av lackade paket är riktig jul.
Imorgon blir en spännande dag på många sätt. Det kanske var så att jag fick mitt tecken från ovan i form av ett sms ikväll.

Snart ska "Tigers älskarinna" tala ut. Det vill jag se. När man väl är tillsammans med någon hur kan man vilja såra den människan då? Tänk en extra gång vad det är du slänger bort för en kyss/natt/puss - ja vad du än inte skulle göra framför din partner. Det kan vara en bra tumregel, gäller även vid sms eller internetsamtal: Skulle du inte vilja visa din partner vad det är du skriver, då är det nog något du själv inte skulle vilja att din partner skrev till någon annan. Var lite smart. Kärlek växer inte på träd.

dröm eller verklighet?

Mötte precis min blivande man. Att jag aldrig har pratat med honom eller vet vem han är, det är väl en bagatell?

V - det är att ta hand om två små barn i värmen till en riktigt smaskig lön. Kan ju tyvärr inte få det dock eftersom jag inte har körkort som är ett krav.

Kasperteatern var klockren och barnen skrattade sig igenom hela och redovisningen efteråt om hörselskadade barn gick finfint. JAG ÄR HELT KLAR MED SKOLAN, är det inte galet?!

Mållös

Jag har hittat mitt drömjobb!!!!!!!! Jag måste ta körkort på en vecka!

skriver numret på hans bröst med mitt läppstift

"Du vet att för att fånga in en kille måste du droppa en del inbjudande hintar och sen stiga tillbaka och låta honom svälja kroken. Visst, ibland tar du det steget längre och ber om killens nummer eller tar lätt på hans arm när du pratar med honom, men du kastar dig inte över alla killar du är intresserad av. Din speciella typ av sexig är subtilt lekfull och du har en utstrålning som visar att du har kul och njuter av livet vilket är vad som får killarna på fall."

Gjorde precis ett roligt test och fick det resultatet. Jag gillade särskilt ena frågans svarsalternativ:
En kille ber om ditt nummer i en bar, men han har varken mobil eller penna. Du:
- Lyfter upp hans skjorta och skriver numret på hans bröst med ditt läppstift.

"Du ser ut som en ängel idag"

I dag hade jag min sista praktikdag. Jag kommer sakna alla småbarn ooootroligt!! Även pedagogerna som jag fått bättre och bättre kontakt med såklart. På fredag vill dom att jag ska komma in och säga hej då på riktigt.

Nu sitter jag och ordnar med redovisningen inför imorgon. Tiden har gått för fort. Visst vissa dagar som sambo med för lite sömn och inget privatliv har varit jobbigt men i det hela stora hela har jag haft en helt underbar höst med mycket kärlek, dans, spänning, nya människor och en stor dos kunskap och erfarenhet.

Vacker

Vilket modus är jag på just nu? Jo confusedmode som jag varit ett tag nu. Jag behöver ett tecken från ovan, snälla.

Fruktansvärda människa

Har fått betyg i 4 av 5 ämnen nu och är stolt över mig själv att jag verkligen tog det på allvar och pluggade en massa.

I dag började redovisningarna, en person visade en fruktansvärd verklig youtubefilm om en man som misshandlade sin lilla styvson till döds. I stort sett alla grät på slutet och jag satt och blundade. Vill inte se sådant. Inte särskilt lätt för de som skulle redovisa efter detta heller. Hur kan det finnas sådana monster som mannen på filmen??? Jag ville bara kräkas trots det lilla jag såg och läste. Det finns inget straff som är nog för en sådan människa.

Naprapatbesök och prinsesstårta

Idag blev jag knäckt av naprapat Haakon, gjorde ont som tusan när han masserade, även om jag känner mig trygg i hans händer. Han är superduktig och nu känns det bra. Han säger att jag inte ska provocera min kropp, ändå sitter jag här med soffbordet som databord, måste skärpa mig.

Är nyfiken på vem den "anonyma" kommentaren kom ifrån, uppge gärna vem du är ;)

Nu ska jag handla julklappar, ses i stan!

Jag är trött på ragga ragga ragga

Drack bara lite vin till middagen igår. Åkte till 30årsfest och hade det trevligt. Åt ett bröd med vitlöksost och blev illamående så in i...
Skulle gå från festen, hade en sko på mig, med klack så man haltar sådär fint ni vet. Gick och frågade alla "Har ni sett en sån här sko någonstans?? Då kommer en kille fram.
- Sussi!
- Ja! (Glad och förväntansfull, han har hittat min sko tänkte jag.)
- Dejt?
Jag gick från glad till förbannat irriterad. Där står jag med en sko på mig, ska med tunnelbanan, vill spy.
- Nej nej nej nej nej!!!
Så rusar jag ut med M:s ord i huvudet "Det är bara ragga ragga ragga, så jäkla trött på det"

Somnade efter 2 och var livrädd att jag skulle vakna som jag somnade. Vaknade 5, hungrig. Somnade om efter några tuggor ur matlåda och gick sedan upp för inspelningen. Det var skoj. En av statisterna frågade om jag ville bli inneboende med honom. Nej tack, nu vill jag ha en egen lägenhet eller iaf ett eget rum.

I got to get my fucking head straight.

Ögon som tränger in

Det finns en bild där ute som jag blir knäsvag av. Och det får mitt hjärta att brista. Jag försöker förtränga fakta som faktiskt finns, just för att den bilden finns. Är det inte galet. Din blick tränger igenom mig på fotot och jag kan verkligen se Dig, den fina personen du kan vara bara man får bort det andra som får mig att backa.

Well Susie baby, klockslag 16.37...

Ang Tiger, bra att han lägger ner för att försöka lappa ihop sin familj. Jag hade dock inte stannat och gett honom den chansen. Det hade varit otrohet även om det bara stannat vid de "snuskiga" sms:en, asssss hoooole.

The movie’s over, it’s four o’clock, and we’re in trouble deep
Well Susie baby look's like we goofed again
Wake up little Susie

Wake up little Susie
We gotta go home

Love must be forgotten

But there is really nothing, nothing we can do
Love must be forgotten, life can always start up anew.

Det var trevligt på restaurangen igår sen blev det idolfinalen, njöt av den, riktigt bra! Calles hesa stämma var kanon och jag tycker att han gjorde vinnarlåten riktigt bra men Erik förtjänar att vinna, han har levererat vecka efter vecka. Higher, me like!

Nu ska vi gratta syster med frukost på säng, en dag för tidigt. Sover troligen inne i stan ikväll eftersom jag ska upp relativt tidigt på söndag, lucia, vad mysigt! och ikväll ska vi på fest, en tjej som jag jobbade med i Norge kommer med mig. Blir en spännande kväll! Tänkte försöka handla någon julklapp idag, see you out there babys.

Snart står lucia med ljus i håret

Jag var så rädd att få stearin i hela håret då jag hört att man skulle behöva klippa bort det. Det är hela åtta år sedan men jag minns det som igår.

Den här veckan jag fasat har varit riktigt bra. Har fått betyg i två kurser, haft prov i en annan samt en uppsats som lämnades in i onsdags om hörselskadade barn. En enda redovisning nästa vecka sen är jag KLAR.

I onsdags kom jag till småbarnsavdelningen på förskolan för den 5e gången. Precis när jag öppnar dörren, vänder sig en 2 åring om, leendet sprider sig över hela hennes ansikte, hon springer emot mig och kastar sig i min famn. Bättre start på dagen är svårt att få på sitt jobb. Utöver skola har jag fått god mat och ikväll blir det restaurang och fira syster.

Ärlig

Det händer rätt mycket nu. Jag blir stressad när någon frågar om vi kan ses så nu har jag brutit med flirtar innan jag ens hann börja dejta dem. Jag har börjat blivit ärligare än vad jag kanske ens behöver, stänger dörrar och börjar fokusera.


You know it!

Senaste köpet: Systers present
Senaste förälskelse: En snygg kille med mörkt hår och blåa vackra ögon
Senast förbannad på: Katterna som hårade ner min dataväska
Senaste sms:set var ifrån: En frisör
Det absolut fulaste som finns: Översminkade tjejer och uppblåsta killar
Har du några känslor? Borde få nobelpris i känslor.
Vem är bäst på hela planeten? Den som har ett gott hjärta rakt igenom
Till frukost äter jag: Gröt, fil, allt jag kan få tag på!
På torsdagen vaknar jag: Av N.E.R.D
Har du någonsin googlat dig själv: Ja, hittade mig som lucia.
Fejkat en stämpel för att komma in på krogen: Ja, mkt saliv har varit inblandat på handen.
Ljugit om din ålder: Ja både uppåt och nedåt.
Druckit slattar: Nej fytusan.

Spinning round inside my head

I can't go any further then this.

Känsla eller Förnuft?

D säger att man alltid ska gå på känsla före hjärna. Annars blir man uppäten. Jag gör skillnad på hjärta och känsla också... Och går inte känsla och förnuft hand i hand?


Ensam vid ett frukostbord

Hade jag vetat igår att det skulle bli 5rätters middag av en kock så hade jag lugnt följt med dig igår Em, såg precis en tallrik där det stod puss på, vilken kille du träffat! Jag har gjort en helvändning och blivit en sucker för romantik på sistone.

Jag sitter ensam vid frukostbordet med pedagogiskt ledarskapsboken.
Två tända ljus för andra advent och en massa pluggande idag. Ni borde titta på "Alpha dog" ikväll!

Främling på banan

Så har vi avverkat en helg igen. Igår var jag i Bålsta och såg idol och åt thaimat. Kom tillbaka till stan innan kl 21 och tänkte bara säga hej till Pablo som har inflyttningsfest. Där möttes jag av en massa grabbar från hans hockeylag, grabbar från Övik och en tjej. Fler tjejer började strömma in och tillslut var det 30-40 pers i köket, hallen och hans rum. Riktigt lyckad fest och roligt folk.
Kände igen en kille väldigt mycket men kunde inte placera honom. Tillslut var jag tvungen att fråga om han varit med i Dagens man, och ja. Det var brandmannen från det avsnittet när vi var publik. Som vanligt lustiga sammanträffanden.

Åkte hem vid midnatt, satt och funderade på allt som snurrar i mitt huvud just nu med val och dylikt, och en kille sträckte fram en godispåse.
- Du ser ut att behöva det här, sa han.
- Nej tack. (Jag har varit utan godis i 2 månader nu.)

Vi kom fram till att han visste vart vemdalen låg, att jag läser till barnskötare och han är lärare på den andra skolan här på ön - under en station.
- Vi ses! Sa vi. Men det gör vi nog aldrig. Bara ett möte mellan två ensamma främlingar en decembernatt.

GÖY DAG

Imorse skrev jag manus. Det blev bra!

På eftermiddagen var vi med skolan till Tekniska museumet, där var det superskoj. Det bästa var "Mind controller" där man mätte hjärnverksamheten och den som kunde fokusera mest vann för då for en metallkula mot motspelaren. En kille vann över alla hela tiden. Galet. Vad tänkte han på är frågan.
Albert och jag satt mitt emot varandra och speglarna var i rader, sjukt coolt så vi blev en. Brandstången var också en upplevelse att åka nedför och att testa hur stark man var, hur snabb man var... Ja oändligt mkt roliga saker att göra där!

Ikväll har jag handlat, kanske en julklapp... Sedan har jag fikat med en tjej som precis köpt lägenhet med sin kille, vågat. Hon berättade att Hellström köpt en väska som hon gjort, det tyckte jag såklart var coolt.

"Du vill..." Säg det inte säg det inte!! "äta kakan.." Tyst nu.

Visst kan jag ge en liten recension av filmen jag såg. Det var New Moon och den var underbar. Äkta kärlek. På film. Jag har blivit uppvaktad med helkväll på stan, god middag och bra film - uppskattar kvällen väldigt mycket, hoppas det framgår/framgick. Tack! Filmen gjorde mig både upprymd och ledsen. Välja?

Müsli är min vän.

Min klocka stannade 15.46 i söndags. Undra om det var något speciellt som hände då.

Annars då; Man gillar ju müsli! Ska äta det varje dag till frukost, lunch och middag. Blev uppraggad av en Bertil igår. Han tyckte att jag var söt och att jag skulle titta på honom på youtube och facebook. Jag fick ett litet guldigt klistermärke med kontaktuppgifter. Emelie kom tillbaka från toan och undrade vad det är jag gör eftersom det ofta händer mig skumma grejer. Ja, jag vet inte. Ikväll ska jag iaf ut och äta tror jag. Och sen är det bio. Dock inte med Bertil.


Första advent

Missade julkalendern imorse. Någon som såg?
Jag brukar ställa klockan på någon minut innan, se kalendern o sen mysa med sällskap när jag haft pojkvän eller som i år får det bli frukost. Ja lite samma sak de två alternativen.

Julmarknaden i gamla stan är allt för liten med allt för mkt folk. Fikat efteråt var dock trevligt och sedan åkte jag till Pablo o en tjej med glögg och lussebullar, så kom Jakob också och vi såg årets sjukaste film - Gamer. Ni borde kolla in. Var iaf med härliga människor på första advent, tack tack.
Sov på golvet i en timme, kunde omöjligt somna efter mina två kaffekoppar. Sov istället 12 h igår.. Var helt slut i huvudet imorse men provet gick ändå bra och nu ska vi iväg på inspelning.