Varningstecken

Han beter sig respektlöst mot dig genom att skämta på din bekostnad, kanske även inför andra människor. Han är sarkastisk gentemot dig och fnyser åt dina åsikter och upplevelser. Om detta inträffar regelbundet, eller om han försvarar sitt beteende när du säger att du tar illa vid dig, är det troligt att verbal misshandel kommer att prägla er relation.


Han är kontrollerande och visar svartsjuka. Han har åsikter om hur du bör klä dig eller hur du bör ha ditt hår och vad du bör säga i olika situationer. Han har svårt att acceptera att du har din egen smak och stil och att ni inte alltid tycker lika. Han gillar inte dina vänner och har åsikter om vilka du bör umgås med. Han har kanske även svårt att acceptera att du pratar med andra män.


Ingenting är någonsin hans fel. Han får dig att känna skuldkänslor över saker som går fel.

Han skrämmer dig när han blir arg. Han kan putta dig, säga vagt hotfulla saker, knuffa dig eller närma sig dig på ett hotfullt sätt. Han kan sparka i väggen eller slå sönder saker när han blir arg, ofta är det föremål som du tycker om eller själv äger. Detta ger budskapet "Se vad jag kan göra. Nästa gång är det din tur". Om ni grälar i bilen kan han köra farligt fort för att skrämma dig. Han kastar saker omkring sig i vredesmod. Han skyller sina handlingar på dig och menar att det var du som provocerade honom att göra det; hade han inte blivit så arg på dig hade han aldrig behövt ta till detta beteende. Det är viktigt att veta att alla dessa handlingar ingår i det som är fysiskt våld. Har han gjort dessa saker har han redan utsatt dig för fysiskt våld.


När är en ursäkt genuin? Beverly Engel är en terapeut i USA och skriver om hur många kvinnor ger folk, och i synnerhet män, alldeles för många chanser. I boken "The nice girl syndrome" uppger Engel vad som bör finnas med i en ursäkt för att den ska vara genuin och kunna bli tagen på allvar: 1. När ursäkten uttrycker ånger och också visar empati gentemot dig, dvs att han förstår att han gjort så att du blivit obekväm, sårad eller skadad på något sätt. 2. När han samtidigt tar ansvar för det han gjort. Det betyder att han inte skyller på någon annan än sig själv och dessutom tar ansvar för sitt beteende och dess konsekvenser. 3. Att han även tar aktivt ansvar för att det inte ska hända igen och att han ställer till rätta det han orsakat och kanske även jobbar med sig själv (t ex börjat i terapi). Han måste alltså göra vad som krävs för att det inte ska hända igen. Om någon av dessa punkter uteblir i en ursäkt är det inte säkert nog att ge den här personen en andra chans. Beteendet kommer förmodligen att upprepas. 

Utsidan ger insidan en chans...

Insidan ger utsidan sin glans...


Jag lärde joss att göra bävertänder

Its all about me

 

Nu kan du som hatar listor sluta läsa! (den här är för övrigt lång som tusan)

Önskar du att du bodde någon annanstans?
 Ja, i en stor, läcker, ljus strandvilla i något varmt land
Tycker andra att du är attraktiv? Finns nog någon där ute för alla
Dricker du alkohol? Jag?
Använder du droger? Skulle inte tro det va! Aldrig provat ngn annan drog än alkohol.
Röker du? Nej, staying fresh
Vilket schampo använder du? Matrix just nu
Vilken parfym använder du? Världens godaste från VS
Vilka skor använder du? Högklackat vid fina tillfällen, vita tygskor och platå/kilklackar till sommaren och boots eller stövlar till vintern
Vad är du rädd för? Jag vill försöka att inte tänka på sådant för att minimera det
Gillar du att tvätta? Faktiskt, det luktar ju så gott.
Gillar du berg & dalbana? Mer på nöjesparken än i vardagliga livet iaf, ööhh.. Men nej, blir åksjuk.
Bär du ett donationskort? Tyvärr inte
Senaste -
Filmen du köpte:

Låten du lyssnade på: Någon lugn låt på soap bar som jag, joss o anna sjöng med till.
Personen du ringde: Mamma
Tv-program du tittade på: how I met your mother, men nu ofrivilligt star wars i bakgrunden då J kollar på det..
Personen du tänkte på: bebben (E)
Boken du läste: någon om specialpedagogik
Gången du badade i ett badkar:  I Dubai i mitt badrum där
Gången du badade i havet: ca 2 veckor sedan i Västindien
Saknar du någon nu? Ja
När var du i en affär senast? Har aldrig haft en affär med upptagen man. Vill ju inte göra smyreklam för matvarubutiken..
Mötte du någon du kände då? Nej
Har du nytvättat hår? Ja
Vad luktar du nu? Blomma och clean warm cotton-deo
Vad drack du senast? Is te
Vad för kläder har du på dig nu? Svarta versacetights (skönaste tightsen jag haft) och grön t shirt
Har du någonsin -
Gråtit över en pojke:
 Ja, tyvärr.
Gråtit över en flicka:
 Ja, vänner.
Varit i slagsmål:
 Med syster när man var liten men inte annars tror jag.
Blivit arresterad: Nej, Peppar peppar ta i trä.
Ljugit för någon: Ja.
Gånger ditt hjärta har brustit? Av livet? Några. Av kärlek? En gång stort, sen lär man sig handskas med det relativt bra. Men det säger jag nog bara för att tiden läkt alla sår.

Frågesport -
Har någon varit otrogen mot dig? Hoppas inte det, vet isåna fall inte om det. Eller jo! När jag gick på lågstadiet pussade "min kille" en annan tjej, jäkla mupp!
Är du svårflörtad? Kanske det
När är du född? Någon gång på 80-talet
Vad har du gjort idag? Inte mkt nytta. Tror jag fått en vagel i ögat men försöker visualisera bort den så den inte är kvar imorgon när jag vaknar. Har haft en sån där dag man inte kommer minnas, dvs en ogivande dag. Bästa var skype med syster o babyn och J's hamburgardressing.
Vad gjorde du igår kväll? Var på restaurang med J, hans kompis o Joss och hade allmänt roligt med dem. Sen åkte jag och Joss in till sthlm, dansade på Gärdet och sedan utgång mellan 1 och 3 där vi fortsatte dansa nonstop. Somnade efetr smält ost på annas soffa.
Vad vill du helst ha nu? Ledighet med hela min familj och ge E sina söta babypresenter
Vilka är dina livsmål? Resor, jobb utomlands tar mig till ett varmt, tryggt land där jag kan bosätta mig och skaffa familj. På helgerna badar vi i poolen, går till stranden och gör roliga aktiviteter. Vill inte ha en slapp familj som vill sitta inne och kolla på en skärm.
Vad har du för puder? Använder ej då det torkar ut. När jag bodde i ett varmt land funkade dock rimmels fantastiskt på utekvällar.
Har du använt någon hårprodukt? Många. under livets gång; hårspray, silikonspray, wax, mousse, inpackning osv. Inte idag dock om det var frågan. Gillar dock min blow värmeskyddspray.
Tycker du om dina grannar? Tyvärr inte, är för lyhört och de springer alltid tidigt i trapporna fram och tillbaka..? Skulle inte klara det allt för länge.
Hur många datorer finns i ditt hus? Känns som en tjuv skrivit denna fråga?
När fick du senast en present? ca 1,5 v sedan. 
Vilken är din favoritfärg? Korall, pastellfärger och sen gillar jag vitt och beige nu när det blir ljusare tider.
Sämsta färg då? dassiga färger och senapsgult
Har du någon förebild? Starka människor som vågar vara annorlunda och inte följa strömmen. Även de som vågar säga emot orättvisor och vågar ta den konflikten.
Hur många lampor har du i ditt rum? I lägenheten... Hmm, ca 13 st.
Vill du ha barn? Ja
Brukar folk säga att du ser äldre ut än du är? Nej
Har du rakat dina ben någon gång? Ja, men bara i nödfall. Rekomenderar laser eller vax.
Skulle du vilja ha silikonbröst nu? Nej
Vilka språk kan du prata? Svenska, engelska och un peu france (ok, MKT litet då!)

Sol i sinne

Det är underbart att vakna upp av solens strålar! Har ni hört att våren sägs komma på söndag? Kanske äntligen är dags att packa iväg vinterjackan då. Snart åker Dani till landet där främlingar kommuicerar med varandra, där man badar i havet och dansar under bar himmel... Jag hoppas vi får en vår och sommar där man faktiskt kan njuta av värme även här i Sverige.

Älskar stranden och värme

Sen åkte vi hem... skönt att komma hem men är ännu mer säker på att jag vill bosätta mig i ett varmt land.
 

Älskar havet


St Barth

Minibananerna
Seglartävling
Stranden
Ett plan vi åkte med var för 6 personer, det andra för 12 personer. Inget jag skulle göra om!Huset vi bodde i...
 
 

Sol

Idag ska vi åka hem till sverige. Hoppas på att kunna lägga ut lite bilder sen :)