Bada

barnbaddräkten i stlk 150 som turligt nog har tappat resåren så man inte får fyra skinkor. Ska sy upp en ny sådan här någongång! Man kan säga att den sjunger på sin sista refräng efter 15 år...
poolen att simma längder i, längst fram är det bubblor!
det underbara havet
sandiga fötter
S hjärta Värmen
Solnedgång
 
 
 

Maldiverna

 
 

Some pics from the trip!

 
 

Bilder

Mitt minneskort var intakt :) lägger upp lite bilder efter jobbet på söndag. Nu sooooova. Bisous!

Resa

Nu ska vi ta båten till flygplatsen och sen åker vi i natt. Wish us luck! Älskar er godingar där hemma!

Trött i paradiset

Jag håller just nu på att somna, har så många timmar sömn att ta igen.. Idag hittade jag världens godaste mat, var traditionella indiska smårätter och kanske därför jag är så trött också, världens matkoma. Dagens ord:" i want food" (sjuk idebrist på ord haha) det uttalas iaf "kajsti beäno"

Dansa under stjärnorna

Eftersom jag ändå är vaken (kl är 4.30) så kan jag passa på att skriva att Gårdagens ord var Sol och uttalas "iiroo"

Det finns ca 150 villor på denna resort och över 900 anställda. Igårkväll tog vi en drink på stranden och dansade några låtar till livemusik till solnedgången och sedan tänder de facklor överallt. Och alla som jobbar här har ett leende på läpparna och är så serviceminded att man blir varm i hjärtat.

Bränd

480 dollar per person för påskmiddag, som hittat! Jag hittade världens coolaste pool idag som Hade en upphöjnad som man kunde ligga på. Låg lite väl länge för hade bränt armarna rejält efteråt. Jag som satsade på bara skuggsolning denna gång.. I den där poolen ser man iaf ner över hela havet och där kom det hajar. Love this place, puss o kram!!!
Ps. Dagens ord uttalas "marrhabaa" och betyder enligt buggykillen "you are welcome", m a o typ "varsegod". I dubai sa man det varje gång man hälsade, alltså Hej på arabiska. Okej känner att mina meningar blir huller om buller nu så ska lägga mig o sova.

Tack!!

Tack för påskhälsningar! Tusen kramar till er!!
Tog lite foton på de små fiskarna med mobilen. Min kamera är tyvärr helt off! Har ätit, badat i havet och poolen och cyklat, härlig dag! Skrev ner vad som stod på tavlan idag: temp i luften 30, havet 28, poolen 26. Solen gick idag upp 6.51 (har superbra mörkläggningsträgardiner så blev väckta 9 för frukostbuffen) och solnedgång 19.10. Det är sjukt skönt på kvällarna. Jag är kär i vädret här helt enkelt för trots värmen är de skön bris. Ok, lite svalare kanske de kunnat vara, men bara lite ;)

Dagens ord är självklart Tack och uttalas "chock-o-ria" med arabiskt uttal påpekar dem.

How u doin?

Divehi är språket man talar här i Maldiverna. Mitt mål är att lära mig ett nytt ord varje dag. Jag har ingen aning om hur det stavas men dagens ord uttalas "Kii hiinä" haha jag vet, ser ut som finska. Det betyder iaf på ett ungefär "hur mår du?" alla hälsar supergulligt, de sätter handen på hjärtat och bugar!

Mat och bad

Igår tände de facklor och ljus på vår strand och så kom det en kock som grillade. Skämdes nästan för mängden mat eftersom man bara orkade någon tugga av allt då man visste att det hela tiden skulle komma mer. VARJE mål var som TVÅ sussiportioner. Nr 1: tonfisktartar och andra fiskarter till solnedgången. Måltid nr 2: sushi, nr 3: sallad med skaldjur, nr 4: gurksallad med ngn annan form av skaldjur, nr 5: vit fisk, lax och någon fisk jag ej vet vad det var. Nr 6: möraste biffen jag ätit och kycklingspett som var starkt och sist men inte minst 7e rätten: choklad i smördegknyten typ, med sesamglass. Rullade i säng och idag har jag varit omringad av fiskar när jag skulle bada vid "den allmänna beachen". Sen provade jag en ny strand också. Livet i värmen alltså, det är här jag hör hemma. 

Sjuka priser

Vattenkrig stod på schemat idag. Har hängt vid villan hela dagen för de är så pass stort så man kan springa runt i sanden, vara i poolen eller vid stranden eller i ngn hängmatta eller någon säng man kan gunga i.. Ja ni fattar. Något som är totalt befängt här på ön är priserna. Beställde hit 6 kulor glass, notan gick på 58 amerikanska dollar. Nu är det några här som ställer upp bord och stolar nere vid vår strand för vi ska grilla ikväll. Nu ska ni få höra ngt väldigt tråkigt, tappade kameran i poolen idag!!! Den ligger o solar sig nu, ber till gud att den ska funka igen. Utöver det är allt bra!

Tidsskillnaden Mavi

När vi i Sverige har sommartid så ligger Maldiverna 3 h före men just på denna ön ligger vi 4 h före pga värmen.
havet och poolen är precis i den temperaturen som jag gillar, sisodär lite svalare än kroppsvärme ;) 

Vårt boende

 

Flyget

Okej det där med poliserna.. De var en som började prata och sa att han hoppades att planet inte skulle vara försenat eftersom de hade en kille som skulle utlämnas till Kabul. De hade åkt från Örebro och skulle se till att han verkligen kom med planet. Kändes ju betryggande.. Not... Istanbuls flygplats var iaf väldigt stor och bra och sen gick flyget till Maldiverna bra. Ätit gott, doppat fötterna i poolen och i havet och packat upp. Det är det jag har hunnit med. Nu skulle jag gärna gå och lägga mig och sova :) har aldrig sett en finkornigare eller vitare strand i hela mitt liv.

Allt är bra! :)

Nu sitter vi i Lounge Istanbul och är sjukt mätta. Finns verkligen allt att äta här inne och är så stort att man går vilse. Resan gick bra trots att de var 3 poliser som skulle lämna av en passagerare.. Här i istanbul alltså. Tell u more later.

Mätt och belåten

Goddag! Idag åt vi frukost på grand hotell, om man gillar rostat bröd, marmelad, ost, juice, kaffe/te, weinerbröd, bullar och sådant onyttigt så är kontinentalfrukosten där att rekommendera :) superfint väder i Sthlm idag dessutom! Försöker iaf ta oss iväg till Istanbul på nytt ikväll. Puss och kram!!

En em och kväll på Arlanda

Nu är jag framme...!! ... I 10 graders värme..!! I Sverige.. Satt på planet som var bastuvarmt i 3 h på startplattan för att sedan kliva av då det blev helt inställt. De kunde inte laga felet.. Så är "tillbaka" i Sverige, men handlade iaf på taxfreen, alltid ngt haha.

Utkast: Apr. 09, 2014

 
Skulle behöva en 3a. En lägenhet med tre rum alltså. Ett vardagsrum, ett sovrum och ett gästrum som även skulle vara en del av en walk in closet. Vart ska man bo då är frågan? Vill man bo stort och prisvärt eller dyrt och mindre men nära alla man känner? Man kan ju bo lite längre ut men ändå bo nära vänner och familj. Om min familj flyttade mer söderut vill säga. Eller om alla jag tycker om kunde flytta utomlands till värmen! Alla dessa funderingar kom upp nu när jag skulle handla lyxpåslakan. Ni som inte sovit i sängkläder med minst 500tc måste testa! Det är lätt värt att äta nudlar några veckor. Ni som har en riktig månadslön och inte studerar, ni kanske t o m kan äta "riktig mat" OCH sova i världens skönaste lakan. Nej nu börjar jag sväva ut. Här är lite skön inspo.
 bild från http://german.fansshare.com/
 
 en walk in closet där kläderna ej blir dammiga... bild från http://weheartit.com/
 

Sol i sinne

Jag och Em kom på att vi ska äta sockerfritt och nyttigt i en vecka f o m måndag. Såå i helgen har jag försökt föräta mig på gotte. Helt sjukt har det blivit - blåbärssemla (godaste jag ätit nånsin), prinsesstårta, pizza, chips, marrängsuisse... Ja jag blir mätt bara nu när jag skriver det.. Den här helgen blir väldigt lugn med filmer, tvätt och packning!Igår spelade vi tennis och idag satt vi på uteservering i nästan 3 h så våren är verkligen på G. Älskart! Hoppas ni har en superbra helg. Stor kram!!

La patagonia

Har varit på en restaurang på söder ikväll, skulle inte rekommendera den, just de jag måste skriva recension på yelp! Men iaf, kul att komma ut och äta två rätters ändå och sjukt kul med 2 h biljard. Nu sova :)

Kungsholmen

Åkte till Kungsholmen redan kl 6 imorse. Gick hem till Em och sen till skolan. Hittade den största matvarubutiken jag ngnsin varit i. Skulle ha en fil och kom ut 350kr fattigare (eller rikare :)) Em kom hem extra tidigt och vi har ätit massa gotte.