Update

Vilken dålig uppdatering, hur ska jag nu veta vad jag gjorde augusti 2011.. Jag jobbar hela tiden och när jag slutar vid 22 så är jag helt slut och somnar. Längtar efter en stor säng i en stor lägenhet där jag skulle kunna sova en hel helg och bara vara. Har kollat på Djungelboken på Stadsteatern förresten. Mycket våld så kanske inte så lämplig till barn som den faktiskt är riktad mot men riktigt rolig för äldre. Trampat runt i en båt i strålande väder, ska lägga ut bilder från det i em. Nu blir det snart tårtätande här.. Oh la la,

Jobb finns, hallelulja

Har helt glömt att berätta att 2 förskolor av de 4 jag sökte i början på juli ringt och erbjudit mig vikariat. Idag tackade jag åter nej, denna gång till ett på karlaplan. Endast ett heltidsjobb som är fast kan få mig att inte plugga nu. Men kul att det är så stor efterfrågan i Sthlm!

Helt slut!

Idag har jag varit på gröna Lund och haft det riktigt bra. Tvingade mig att åka sådant som jag tycker är läskigt eftersom två av mina kamrater ville åka allt. Mina kamrater är för övrigt 4 och 6 år, så jag kände mig inte alls mesig när jag stod darrande i kön till dom stora berg och dalbanorna...Allt var bra tills kl 18 då 4 timmar av tjat om sockervadd ringde i mina öron. Jagade ett barn över halva grönan som inte ville vara med "dumma Sussi" som inte vill ge barn ett halvt kilo socker, torsdag är ingen godisdag ens på grönan efter man redan fått glass. Så då var det dags att gå hem, allt "dumma Sussi" var dock borta när barn fick åka snurrande kaffekoppar 8 ggr på raken. Igår var vi till kulturfestivalen ochs byggde rymdraketer i flera timmar. Jag hörde mitt namn sisådär fyrtioelva gånger och i mina kläder drogs de det dubbla pga av tjat om godis, glass och allt annat som kan innehålla så mycket socker som möjligt. Men. När någon tjatar på mig blir jag helt omedgörlig och tänker under inga omständigheter ge efter något sådant fruktansvärt. Som tjat alltså. Ge aldrig efter för det för då kommer du/ni ha ungar som tjatar sönder er för evigt sen. Varför? Jo för att det funkade såklart! Barn är ruggigt smarta vet ni väl?! Såg Oskar Linnros igår också, han kom ut från en uteservering och när han såg oss (mig och 2 barn som kastade petflaskor rakt framåt utan att titta vart dom skulle hamna, ja-barnen alltså, inte jag) då kollade han på oss med skräckinjagad blick och drog upp sin Hood över huvudet och på med solglasögonen och började småspringa. Det var lite rolig syn iaf. Nu har jag jobbat 25 timmar på 2 dygn. Tack för kaffet.

Nervositet

Är tillbaka i Sthlm. Snart börjar det nya livet. Köpa böcker, hitta boende, äta nudlar, läsa, skriva... Någon som fattar vad det nya livet är?

Vad ska man ha för hösthår?


Blombud

Igår när vi kom hem från bilbingon stod det ett blombud på min trapp. "Till den finaste" stod det. Öppnade den och i fanns denna underbart vackra bukett :) Var nämligen min namnsdag igår. Tack tack tack.

Värm mig

Min kropp hade precis vant sig med 40 graders värme och nu stod jag plötsligt i 10 grader. Jag frös. Jag kan inte ens tänka mig vad jag kommer stå och tänka när jag är ute och väntar på något färdmedel i minus 20 och sedan minus 30. Nu behöver jag en varm dusch och sedan varm choklad.

Mycket har hänt.

Jag har varit på marknad och köpt pärlor och dylikt.
Gjort smycken.
Promenerat.
Myst i Uggen
Fått besök till stugan.
Varit på Uggfesten (där mitt lag kom 2a ;) hade vunnit om inte 3 av oss fyra hade missat spiken med hammaren).
Plockat och rensat kantareller.

Så kom augusti...

Dricker kaffe som vatten och har spenderat tid uppe i Uggen. Utan telefontäckning och internet. Det är så otroligt skönt. Vi bara umgås och går bland fåren och kossorna (även om man är rädd för baggen).
En enda dag har jag legat ute och solat, brände mig då eftersom jag blivit så blek sen jag kom hem! Det är helt underbart med den friska luften och att man får ha mysiga tröjor på sig och bli lite rosig om kinderna. Det börjar redan bli oranget på träden, så hösten tar snabba steg här. Snart får vi krypa upp i soffan och gosa under filt. Fast jag längtar efter att börja gå till gymet!!!
Dricker kaffe som vatten och har spenderat tid uppe i Uggen. Utan telefontäckning och internet. Det är så otroligt skönt. Vi bara umgås och går bland fåren och kossorna (även om man är rädd för baggen).
En enda dag har jag legat ute och solat, brände mig då eftersom jag blivit så blek sen jag kom hem! Schimpansrumpa men annars fin färg ;) Det är helt underbart med den friska luften och att man får ha mysiga tröjor på sig och bli lite rosig om kinderna. Det börjar redan bli oranget på träden, så hösten tar snabba steg här. Snart får vi krypa upp i soffan och gosa under filt. Fast jag längtar efter att börja gå till gymet!!!

Don't turn your back on me

Det är underligt och härligt det här med livet. Att det alltid finns val man kan ta och då blir vägen du går annorlunda. Ibland vill man dock gärna ha lite hjälp på vägen med vad som är "det rätta valet". Jag väntar på det och vet att det kommer.
Idag körde jag bil, det gick... bra... ganska bra. Men skulle inte köra i stadstrafik förrän jag kört här i den lilla byn minst 50 ggr. Efter 50 ggr borde man känna sig säkrare va?
Idag börjar Ramadan och jag tänker på er i Dubai och hoppas att ni har det bra. Finns människor där som har förändrat mig och det känns så bra att få ha upplevt allt jag gjort och träffat så många roliga och intressanta människor. Öppna och varma människor. Fasen vad jag saknar vissa!