Du är söt

Jag har haft en underbar helg. Den här tjejen kom på besök på fredagmorgon.

Vi gick ut på söder och kollade in en massa butiker. Åkte hem och lagade mat sedan jobbade jag på fredagskvällen. På lördagen var vi åter på shoppingstråken och hittade olika slags fynd. Bjöd sedan hem Elin på middag och vi hade en riktigt trevlig kväll.

Dansade all night long och det roligaste var när vi träffade på en kille från Östersund som vi träffat förut och han säger "Amish!" när han ser min klädsel. Ja man gillar ju att vara påklädd! Kjolen är dock endast till knäna, annars hade jag kanske sett ut som en nunna t o m.

I dag har vi ätit en massa och legat i soffan och läst tidningen tillsammans och löst korsord och sett finalen av robinsson. Nu har josenrosen åkt hem och ikväll får ni inte missa blåsningen!

Min älskling

Ja, självklart är det dags för en uppdatering. Den gode allra först, så kan ni klicka igång denna medan ni läser vidare...
-Är du också själv? Var är du ikväll?

Ett sorgligt farväl igår, men inte för alltid får vi hoppas! Sedan kom Pablo och vi spelade guitar hero, I kicked his ass. Han borrade upp min gardinstång så nu har jag gardiner och vi skruvade upp min spegel, hemtrevligt!

Sedan kom en goding, med krukväxten nedan och lagade dessutom mat till mig. En riktigt bra dag igår med härliga små och stora människor!

Jag längtar till senvåren, drömde min bort i klädbutikerna idag och såg de skira, tunna tygerna med romantiska kvinnliga former. Kläder som knappt känns mot kroppen, som en lätt bris.


Vad är väl en bal på slottet...

Min energi är borta med vinden. Är trött efter veckan och somnade till Lets dance i systers soffa. Vaknade, fick lakan och täcke och somnade om. Vaknade 9 av att jag missat en överraskning, ett efterlängtat besök och så var jag inte hemma. Syster och jag låg sedan i soffan och tittade på Björn Gustavssons dvd, superrolig! Ikväll hade jag kunnat gå på inflyttningsfest och träffat människor men istället är jag i "mitt hem" och tvättar och ska se på Stjärnorna på slottet. Lägg till att jag gillar korsord och karlavagnen, det är lite tantvarning på mig va? Det är klart det inte är!! Vem har bestämt att just de sakerna skulle vara tantigt/gubbigt! Har inte lärt mig sticka ännu dock.

Har inte gått ut riktigt och dansat sedan november, galet. Men vad är väl en bal på slottet...

Att bo tillsammans

Jag tittade nyss på ett program om ett ungt par som köpt hus. Jag blev så sorgsen när jag såg dom. Det slutade med att de sålde huset - kvar var stora skulder och de var inte längre tillsammans. Att bo med någon är stundvis helt fantastiskt, att vakna upp bredvid den man tycker om, äta frukost tillsammans, ligga kvar och mysa. Någon att laga middag med, göra saker tillsammans med. Ja ni vet, allt det där roliga. Men det är ju faktiskt så, att detta kan man göra trots att man inte bor tillsammans. Ofta går tänket att man ändå alltid är hos varandra så varför inte flytta ihop. Det är dock ett stort steg att ha alla sina saker tillsammans, att diskutera vems tur det är att städa, att inte bli störd av olika tider som man lägger sig/går upp. Det är helt otroligt mysigt att vakna upp tillsammans, vill bara påpeka att det är riktigt skönt att kunna gå hem till sig själv för lite egenstund när man vill det sen också och ha den ordning man själv vill.

Tiden slickar rent dina sår, lägger om dom, vårdar det ömt. Allt som oftast får du ändå ett ärr. Det ärret kan dock stärka dig, det är ett minne av att du klarade dig igenom smärtan.

Ensamstående

I dag är jag så trött att jag nog skulle kunna lägga mig nu och sova tills imorgon. Imorgon är det öppen förskola för ensamstående. Jag tänkte gå dit. Jag är ju ändå ensamstående, dock med lånat barn. Det är så mysigt där, sitta och sjunga tillsammans allihopa och låta barnen få leka tillsammans.

Längtar efter att någon av mina vänner ska komma och hälsa på! Har iaf haft 3 besök sedan jag flyttade in, tur det, känns lite ensamt att helt plötsligt inte ha folk eller katter runt sig. Imorgon ska jag tillbaka till mitt förra hem och hälsa på, sen är det ju faktiskt helg också imorgonkväll. Vad händer då mån tro?

Bjud på ngt härligt livet.

Kan det hända något roligt, härligt och helt enkelt uuunderbart snart?

Följde med tåget till servicehuset

"Men f*n va osmidigt, sa han det verkligen till dig?" Jaaa.. lite to much information där...

I dag kom P och hälsade på mig. Min första gäst efter syster med pojkvän. Vi möblerade om så nu är det nog bra för ett tag. Vi gick sedan och åt förrätt  - toast skagen med löjrom, till varmrätt bjöds det på stenkolsgrillad fläskkarré med maderiasås och parmesangratinerad potatisgratäng. Allt för 55 kr inklusive garderob. Vi gick hem och drack te och åt chokladboll. Fick inflyttningspresenter i form av kinderägg som vi åt och även rollo. Äter m a o godis igen, skoj va! Merci:n som han köpt åt han upp själv igår när han skulle hit men kom vilse och var väldigt upprörd, ni ska bara veta vad som hände honom igår, kan bara säga en av sakerna och det är att han på hemvägen tog ett tåg som bara gick en bit mot vart han skulle och när alla gick av var han så less så han satt kvar. Han hamnade vid ett tågservicehus. Det tycker jag var ett spännande äventyr.

Imorgon är det jobb så nu blir det till att lägga sig och sova.

Money comes money goes

Gjorde tipsrunda på ICA igår, fick en lott. Vinst (men nit) nr. 1. Köpte sedan en byrå. Den är kanon för mina kläder, jippie. Åkte vidare till mitt nya boende och började lassa in saker. "- Jag anade väl att det skulle vara lite mer än en resväska" skrattade min nya inneboende. Poff så var rummet smockat med saker. Ett stort tack till syster och D för deras hjälp, det var guldvärt. Hade blivit riktigt svårt utan bil skulle man kunna säga! Gick ned för att kolla in något ställe där jag kunde bjuda på mat. Vi åkte till Vapiano, jag hoppade av medan dom skulle leta parkering med de två bilarna vi hade. Jag kommer in, får ett kort och väntar... Hmm.. Tiden gick och jag tänkte ringa och höra hur det gick för dom. Men. . . Oj. . . Ingen mobil. . .
Tjatade till mig en telefon och fick reda på att det var omöjligt att hitta parkering. Dom kom förbi och vi åkte till ett ställe på Karlaplan. Jag fick fel mat, men då fick vi en extra måltid att ta med oss, tackar tackar. Dessutom fick vi bara betala för 2. Vinst nr. 2.  Åkte till Rusta och IKEA och där blev många bäckar små en väldigt stor å. Det är så mysigt på IKEA, älskar att gå där. Kom hem och skulle packa upp och insåg att jag fått en biothermväska med produkter. Kollade kvittot men ingen betalning på den. Kanske var det så att man fick det efter en viss summa konsumtion, vad vet jag. Vinst nr. 3. Den var riktigt maffig och härlig.

Det lustiga var att han ville att jag skulle ta med lite extra tallrikar eftersom han bara hade 4 av varje. Köpte på IKEA och vi insåg när jag packade upp att jag köpt exakt lika tallrikar som han redan har, så nu kan ni komma på middagsbjudning ;) Sedan hade jag köpt en lika klädtorkhängare, t o m i samma färg.

Jag har städat överallt och möblerat om i mitt rum och satt upp lappar och ordnat olika skåp och hyllor åt oss i köket. Han blev som tur var inte upprörd av mina fix när han vaknade. Det är ju så roligt att dona i ett hem. I veckan ska jag ta tag i resten och göra ett skinanade rent hem.

Kramar, skratt och otur

Boken jag skulle sälja blev inte såld. Byrån jag däremot skulle köpa blev såld, dock inte köpt av mig. I övrigt har jag dock skrattat mycket idag. Och kramats. Och det är ju inte fy skam.

Varken jag eller killen jag ska bo med har nog fattat att jag faktiskt flyttar in imorgon. Jag och alla mina kläder. Utan garderob eller byrå. Ett eget rum men kommer ändå bo i mina reväskor. Isn't it ironic?

Grabbarna jag hänger med fram till Lets dance

Do you got it?

Ömhet. Passion. Romantik. Intiativ. Lust. Humor. Trohet.

Look at the bright side of life.

Ibland vill man bara lägga sig ned, energin tycks vara försvunnen, saker och ting känns hopplöst. När någon ser svart, då har jag en tendens att se ännu ljusare på saker. Ge inte upp vid nedslag, dom kommer alltid lite då och då i livet. Försök istället blicka framåt. Pessimism har jag inte mycket för, världen blir inte bättre av det. Tänk vad glad man blir av ett leende, ler någon åt en när man har en skitdag då känns stegen lite lättare. Självklart ska man få ha dåliga dagar ibland, bara man inte svärtar ned allting totalt så är jag nöjd.


If I was a rich girl


I fredags träffade jag en kär gammal vän som flyttat dit man tjänar såna här pengar. En fest på ett hotell med ett härligt partygäng. Där blev det rysk roulette (med iphone-dont worry!!) och tyvärr bubbel. Jag vet att jag inte tål det. Alls. Riktigt rolig förfest hade vi men sedan åkte jag hem. Helgen gick sedan i lugnt tempo så nu borde jag vara utvilad. Jag behöver en byrå - Ngn som har en på lager som ni vill sälja? Gärna ikea MALM!


Nytt boende?

Det är en vacker vinterdag. Solen lyser starkt på den klarblå himlen och alla grenar är klädda i tjock vit snö. Dock känns det skönt att sitta inne och bara titta på det. Slippa klä på sig tre lager med kläder och ändå känna kylan bita i kinderna. Det är så mysigt med helg mornar. Det är lugnt och skönt. Man kan ligga och dra sig, äta lång frukost, ha sköna kläder - helst skulle jag alltid gå runt i siden. Bara göra precis det man känner för, kanske är det Ingenting man vill göra, gör det då!

Kanske vaknar jag upp i ett nytt boende nästa helg... Håll tummarna.


Var tusan är din mobil??


Tröjan

Sthlm were even colder today... I guess my brain has been frozen for a while because it has not worked as it should! Yesterday I wared the shirt of love.


Lårhöga stövlar med snörning.

Imorse tog jag ett tidigare tåg pga av kylan som slagit till och brukar göra kollektivtrafiken här försenad. Mycket riktigt, det var den. Kom iaf i tid till jobbet. Till världens sötaste jobb. Var bara där i två timmar idag och sedan kollade jag in rean men det enda jag egentligen ville var att krypa upp i soffan med en stor filt, bra sällskap och varm oboy med rostade mackor med marmelad och ost. Det är något av det godaste jag vet, om ni nu någongång skulle vilja överraska!

Hittade riktigt snygga lårhöga stövlar, enligt mig är det snyggt bara man har det till rätta kläderna så det blir lite klass på det hela, men jag fick rådet att inte köpa dom av 2 pers som jag panikringde, så jag lämnade dom där i affären, dom ropar efter mig lite nu känner jag..

Kramar är gratis


Huden har en massa nerver som vaknar till när vi blir kramade, klappade eller lätt berörda. De för sedan informationen tillbaka till hjärnan som skapar lyckokänslor.


Lägg inte vantarna på mig!

4:49pm Emil
vad ar det for skillnad pa dig och en oppen eld?
4:50pmLily
den är het och jag är sval?
4:50pmEmil
haha. icke
4:50pmLily
för det första, finns de ngn skillnad?
4:51pmEmil
ingen, man kan inte lagga vantarna pa nan av er

Nej så sant som det är sagt. Igår såg jag Avatar, den var okej. Hade nog varit riktigt coolt att se den i 3D. Det var dock slutsålt... I dag har jag ätit thaimat och inte gjort så mycket nytta alls. Jag känner mig som att jag är i en annan värld, isolerad. Imorgon ska jag nog åka in till stan och äntligen spana in rean. Nu ska jag lägga mig och plugga.


Hans kärlek..

Jag måste berätta om min bordsherre på nyår. Vi satt varannan tjej-kille. Lite längre bort satt hans gravida unga fru. Ja, båda var unga. När han pratade om henne så blev jag alldeles varm inombords, lycklig. Hans ögon glittrade och hans kärlek till henne gick att ta på i luften. Det var otroligt. Dom var nog ett av de vackraste paren jag någonsin mött. Det är bara att önska att man någongång får känna likadant och att någon känner så för en, för det måste vara det högsta i livet.


Av mitt snart 24-åriga liv har jag studerat i sexton år. Jag har m a o inte varit ledig från studier i ens ett år efter det att jag fyllde 7 år. Är det alltså meningen att jag ska jobba nu i minst 40 år om man lever så länge.
Bara. Jobba. Oj vad jag ska börja spara pengar!

Lossa på slipsen

Nyårsafton är över och vi är inne i ett nytt år. Hoppas att det ska bli ett bra år! Killar -lossa slipsen och tjejer - ta ur hårspännen och släpp ut era lockade lockar nu så tar vi det lugnt ikväll. Viktigt att ta igen sig från gårdagens champagne och ta nya tag imorgon.


sista dagen av 2009...


I stället för att sitta hemma i lägenheten själv på nyår, eftersom jag inte var uppe i norrland som tänkt, så blev jag medbjuden på en middag. Blev presenterad för en massa nya människor och sedan slog vi oss ned vid bord. 3-rätters och snappsvisor. Väldigt duktiga kockar och alla var väldigt snälla och bjöd på sig själva där i skaran av jurister, ekonomer och läkare. Jossan hade passat in kanon! Dom kunde verkligen släppa loss och det blev en riktigt rolig fest. När jag skulle hem där vid 5-tiden från bussen till dörren så sprang jag med en klacksko i ena handen som vapen och nycklarna i den andra, drog en rejäl vurpa när jag inte kunde ta emot mig men det enda som hände var att jag fick in en massa kallluft.

I dag är jag inte så kry, tror det beror mest på sömnbristen. Ska snart iväg och titta på ett rum. Mitt sl kort  har gått ut, inte bra inte bra.