Gellack

Jag köpte ett hemmakit för gellack från Depend. Det är alltså lampan som man härdar i, rengöring, baslack och överlack man får med. Först gjorde jag pedikyr i skimrande rosa, det har suttit som berget i 3 veckor nu. Hade det ca 2,5 veckor på fingrarna innan jag tröttnade och drog av det... Däremot har jag köpt removern och med folie runt fingrarna så funkar det jättebra. Sedan hade jag denna "romantic pink":
Som ni ser är den extremt diskret, typ som ett vanligt glanslack skulle jag säga. Det fick jag göra 3 lager av färgen för att det ens skulle bli lite rosa så det lossnade lite i kanten på någon nagel efter ca 1,5 vecka. Nu har jag vinrött men eftersom det är en så pass mörk färg så får man nog underhålla mer och måla topplacket en gång i veckan för att det verkligen ska vara fint länge. Detta har jag haft i en vecka.
Är nöjd än så länge, om man gillar att ha fina naglar men tvättar händerna mycket och sliter på dem i jobbet så skulle jag rekommendera detta istället för att lägga massa pengar på att gå till salong för att gör shellack/gellack. Hemmakittet kostar ca 400 kr vilket är som att göra det på salong en gång. 

lovely

  • I torsdags bjöd jag på dejt, vi gick och spelade biljard och drack gott för att sedan äta 3 rätters och dricka olika drinkar. Efter all mat och dryck var vi så nöjda så vi åkte hem och tittade på film istället för att gå på bio. Bra kväll!
  • I lördags bjöd vi på middag och fika och gullade med Ellen
  • för att sedan gulla med en annan bebbe pådop på söndagen. En väldigt bra helg, det förstår ni nog.
  • Nu har en förhoppningsvis bra vecka börjat! Vi får sova en timme extra, helt underbart! Jag har börjat på tentan som ska vara 10-12 A4, kommit 2000 ord på väg så det känns okej. Har reserverat en massa böcker som jag ska hämta imorgon och sedan bli författare hela denna vecka!!!

Tänk posivit!!

Okej nu är jag uppe i ett irriterandevarv pga av det jag skrev i förra inlägget och tänkte börja skriva om personer som är egoister MEN nu ska jag ändra mitt mood. Ta ett djupt andetag. Titta ut, solen skiner, fortfarande grönt gräs på andra sidan vägen, fina löv i olika färger och bara lite kyligt som ger dig rosiga kinder. Det är lördag och det är helt okej att äta godis, bara en sån sak, Ska träffa roliga Em och kolla på lite grejer på stan sen till jobbet med de söta barnen! En katt ligger bredvid mig och är så fin och jag har precis gosat med en underbar bebis. Life is good. Nu tänker vi positivt hela dagen och njuter av allt fina runtomkring oss!!

Det här med kollektivtrafiken

För någon dag sedan gick jag in i en buss, jag känner en sjukt stark ciggdoft och luktar i mitt hår om det fastnat rök i mitt hår av någon bolmare som stått och rökt bredvid mig vid busshållsplatsen men nej, det luktar schampo. Sätter mig och upptäcker att jag satt mig bredvid den person som gör att hela bussen stinker cigaretter. Helt ärligt så kändes det som att jag skulle spy, den här personen måste lukta cigg om hela huden, hela kläderna och hela håret. Så sjukt ofräsht och irriterande att vi som inte vill känna röklukt ska behöva bli itvingade. Du tänker att jag skulle flyttat mig? Bussen var full!! Fanns inte ens så du kunde stå upp.

Likadant med folk som står vid en när man väntar på buss/tåg och bolmar en i ansiktet, jag älskar parfymer, är det ok om jag tar med mig ett gäng och står och sprayar framför andra människor i 1-2 minuter??

Glad


Bästa

Har bott hos syster sön-tors och mappa har varit här! Vi har ätit god mat, shoppat och myst.
Denna fina blomman köpte pappa i tisdags. 
Mamma stöpte ljus i fredagskväll och vi har fått ett grenljus som har snöflingemönster.
Den ligger i sin kartong nu och vilar fram till första advent. Love you guys!

Vackert

 
Titta så vackert det var när jag vaknade i lördags och skulle åka till jobbet. Har tyvärr ingen bra kamera och fotade genom fönstret när den regnade så färgerna har inte riktigt fångats. Reminder till mig själv: Köp en ny kamera.
 

Ha en bra helg!!

 

Pics

Fick ett sms om att mina varor som jag beställt för länge sedan kommit!
Det var 2 chinos som jag har likadana sedan innan fast i annan färg för de kostade bara 100 kr styck nu = kap. De är så sköna!
Så nu har jag ljusgrå/beige, rosa och lila :)
sen kom dessa skor, väldigt hala men fina. Ville ha ett par lite finare skor men som ändå är lätta att gå i, dessutom gillar jag vinrött och har handskar och halsduk i vinrött från förra året.
Same same but different!
 

Idag i bilder

Okej hörrni, det var strålande sol idag men det har ju varit så kallt senaste dagarna så jag stoppade i dessa underbara sulor som jag fått av världens bästa mamma och pappa. Ullsulor som är så otroligt sköna, mjukaste som finns. 
Iallafall, hade även träningsbyxor, linne, cashmeretröja, jacka och dunväst. Och vad ska jag ta mig till med min dunväst, den är verkligen en boll. Boll boll boll.
Ser ju iaf hellre ut som en boll än fryser så gick ut såhär och gick med musiken i öronen...
Efter sisodär 10 min av powerwalk var jag överhettad!! Fick ta av mig västen, sen tröjan för jag ville ändå ha jackan som vindskydd.. Summan av kardemumman är att det är rätt varmt ute ändå fortfarande!! Så njut!!

Älskar korsord!

 

Ösund

 
Hade några roliga dagar i Ösund i mitten på augusti! Middagar hos Joss, fika med towsen, drinkkväll med tjejerna och lite dans t o m.
 
 
 

Ella

Ella var ju här och hälsade på för ett tag sen och hon får gärna komma tillbaka snart, saknar henne!

Delicato

Idag säger jag farväl till mina vita delicatomjukisbyxor. Resåren är slut. Men det känns inte helt ok att byta resår på dem heller med tanke på hur länge jag haft dem. De har varit det skönaste plagget jag haft i sisodär 13 år, om inte längre. Love you pants! Konstig uppdatering säger du, viktig information när jag kollar tillbaka i bloggen tycker jag.
 

Oljemålning

Den här tavlan finns hos Lightinthebox.com och den är så fin!
Tänk vad härligt med sådana färger på en stor vit vägg. Är det ngn som beställt därifrån eller har jag någon konstnär bland läsarna?